Matjesterrin med polkabetor

Matjesterrin med polkabetor
Serves: ca. 40 st snittar
Detta recept är enkelt men något tidskrävande. En lyxig snitt till midsommar, glögg eller julmiddagarna.
Ingredients
  • 1 burk matjessill
  • 4 polkabetor
  • 2-3 päron
  • 3-4 gelantinblad
  • 1 dl smulad fetaost (eller 2 dl majonnäs)
  • 1 dl hemgjord majonnäs
  • 4 noriblad
  • 1-2 st stora schalottenlökar
  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt & peppar
Instructions
  1. Koka polkabetorna med skalet på i 20 minuter, skala dem när de svalnat något.
  2. Skär dem i klyftor och ställ åt sidan för att svalna.
  3. Skala, kärna ur och klyfta päronen, stek dem lätt tillsammans med polkabetorna i smör eller olja till de mjuknat.
  4. Gör majonnäsen (receptet hittar du under tillbehör)
  5. Lägg gelantinbladen i blöt i några minuter.
  6. Skär sillen i små bitar. Plasta in en form och lägg ett av noribladen på plasten.
  7. Finhacka schalottenlök och gräslök. Blanda fetaost, majonnäs, schalottenlök och gräslök i en bunke. Smält försiktigt röran i en kastrull och rör därefter ner gelatinet i smeten. Rör sedan försiktigt ner matjessill, polkabetor och päron. Smaka av med citron, salt och peppar.
  8. Lägg smeten jämnt fördelat i noriblad, ta ett i taget. Rulla till en liten korv med hjälp av plastfoliet. Ställ i kylen över natten eller någon timma.
  9. Skär upp och servera som snittar eller som en god förrätt dekorerat med polkabetor, majonnäs och lätt stekta päron.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt