Denna decembermånad möter vi Andreas Langenitz som tillsammans med SandT gjorde en helomvändning med kosten för snart 1 år sedan. Andreas lever ett aktivt liv och är van vid att resa, både i jobb och privat. Just resor kan vara ett problem när man äter specialkost. Läs denna intressanta intervju att låt dig inspireras av Andreas och hans tips.
Berätta lite om dig själv. Andreas Langenitz, 41 år och bor i Halmstad/Anderstorp. Familj? Sambo och snart en bebis. Hur länge har du ätit gluten och mjölkfritt? Varför äter du gluten- och mjölkfritt? Hur var det för dig att göra en så stor omställning av kosten?
Vad är det svåraste med din nya livsstil? ”Snabbmat”/Mellanmål när man är ute och reser i jobbet kan vara lite krångligt att hitta bra alternativ. Då krävs det lite planering. Ex ta med sig frukt, nötter eller bars. Ibland kan man känna sig lite omständig både när det gäller restaurangbesök och när man är bortbjuden. Man vill ju inte vara till besvär.
Vilka är dina bästa tips vid resor och café/restaurangbesök?
|
Märkte du någon förändring då du slutade med mjölk och gluten? Alla mina jobbiga magbekymmer är borta! Innan kände jag mig nästan alltid uppsvälld, hade ont och kände mig allmänt nedsatt, infektionskänslig och trött. Jag var också ofta slemmig och rosslig i halsen. Har det påverkat din omgivning och i så fall hur?
Var hittar du information och inspiration om gluten och mjölkfri kost?
Är det något i din vardag som du saknar sedan du lade om din livsstil?
Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil? 1. Det är inget farligt att plocka bort gluten och mjölk. Prova och se om du mår bättre. 2. Ta sen hjälp av SandT att få ett bra upplägg på kosten och hur du går tillväga för att leva hälsosamt liv utan gluten och mjölk. 3. Att plocka bort gluten och mjölk hjälper ofta till att hålla formen. Man har inte så lätt att lägga på sig. Det ihop med träning gör susen.
|