Trillingnöt
Recipe Type: 175 grader
Author: SandT
Serves: ca 35 st
En hemmagjord trillingnöt istället för alladin-askens. Den är dessutom gjorde utan tillsatser och på ren mörk choklad.
Ingredients
- ca. 35 stycken
- ca. 1½ dl hasselnötter
- 200 g mörk choklad av fin kvalité
- Flingsalt
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i en långpanna och rosta dem i ugnen ca. 10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt nötterna svalna och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål.
- Smält chokladen i vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda om ordentligt.
- Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet i 20 minuter.
- Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.
- Doppa trillingnötterna i chokladen med hjälp av en gaffel, men spara lite till garnering/sprits. Låt dem droppa av ordentligt och lägg den på bakplåtspapper igen. Låt den stelna helt.
- Spritsa den resterande chokladen över de stelnade pralinerna. Strö lite flingsalt över. Låt stelna igen. Förvara dem svalt eller i kylskåp.
3.2.1215