Mandelfrallor
Author: SandT
Serves: ca 6 st
Dessa goda och framförallt saftiga frallor innehåller rena mjölsorter och lösliga fibrer som är hälsosamt för vårt matsmältningssystem.
Ingredients
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl durramjöl
- 1,5 msk fiberhusk
- 1,5 msk linfrö, nymalda
- 1,5 msk chiafrön
- 1-2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 2 dl havreyoghurt/sojayoghurt
- 3 msk vatten eller havremjölk
- 3 msk smält smör (mjölkfritt) eller kokosfett
- Toppa med vallmofrön eller sesamfrön + uppvispat ägg
Instructions
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner den mjölkfria yoghurten och det smälta fettet.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön/sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
3.2.1275
Mandelmjöl, durramjöl, chiafrön, linfrön, vallmofrön och bakpulver köper du här