Broccolisoppa
Author: Läsarrecept
Serves: 2
En snabblunch/kvällsmat. Broccolin innehåller rikligt med C-vitamin bl.a och mineralerna kalcium och magnesium. Äts med fördel året runt antingen som färsk eller fryst.
Ingredients
- 1 st gul lök
- 1 st färsk bukett eller 1 st pkt broccoli
- 1 msk lant-/grönsaksbuljong
- 2 st ägg + 2 st äggulor
- Ev. riven fårost
- Salt och peppar
- Mjölkfritt smör/kallpressad olja
Instructions
- Fräs gul lök i mjölkfritt smör/kallpressad olja.
- Häll på 1/2 liter vatten och buljong.
- Tillsätt broccolibuketter och gärna stjälken
- Koka i 10 min
- Mixa med stavmixer eller mat beredare
- Red med 2 st äggulor
- Salta peppra
- Servera med kokta ägghalvor och ev riven fårost
3.2.1275