Vegan Zucchini Moussaka
Author: Let Your Food Be Your Medicine
Serves: 2
Fräsch och smakrik vegan-rätt som passar både till vardags och till fest.
Ingredients
- 1 stor zucchini eller 2 små
- 1 1/2 dl cashewnötter
- 1 dl kokosgrädde (tjockaste) + 1 msk till att toppa gratängen med
- 1 msk oliv olja
- 1 tsk citronpeppar
- 1 tsk vitlök (eller efter eget tycke)
- 1 tsk salt
- (kan ha purjolök om man vill)
Instructions
- Strimla zucchini med mandolin. Tillsätt olja, peppar, hälften av vitlöken och salt. Spara lite salt till att salta kokosgrädden. Vänd allt ordentligt så alla kryddor blandas ordentligt. Mal cashewnötter men inte helt utan låt det vara lite (20%) kross i nötterna.
- Förfördela första lager zucchini i två eller en större pajform och strö lätt med cashewnötter mjöl/kross och sedan ett lager till med zucchini. Upprepa proceduren 3 gånger. Spara lite cashewnötter senare till att toppa gratängen med. Blanda kokosgrädden med lite salt och vitlöken du hade kvar och bre över zucchiniplattorna.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Tiden varierar efter ditt val av gratängform. Om den är större krävs det mera tid . Glöm inte att ugnarna varierar så tiden kan vara svår att bestämma exakt. Titta efter din gratäng och när den har blivit lätt brun på toppen ta ut den. När du har tagit ut din gratäng så blandar du sedan de resterande av cashewnötter och grädden. Bre över och ställ tillbaka på översta hyllan i ugnen 1 minut tills cashewnötter har blivit gyllene bruna. Se över din gratäng så nötterna inte bränns. En mycket god och smakrik zucchini gratäng!
3.2.1275