Spenatsoppa med lax
Author: SandT
Serves: 4
God, fräsch soppa som är fullproppad med ekologisk laxfilé. Bra med vitaminer och ger dessutom mycket mättnad.
Ingredients
- ca 600 g laxfilé
- 1 st gul paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st gul lök
- 1/2 msk extra virgin olivolja
- 7 dl buljong, (lant/grönsak)
- 450 g hackad spenat
- 2 dl havregrädde
- salt och peppar
- 1/2 kruka persilja
Instructions
- Skär laxen i ca 4 cm stora tärningar.
- Dela, kärna ur ochs kär paprikorna i bitar. Skala och skär löken tunna klyftor. Fräs grönsakerna mjukt i olivoljan (medelhög värme för att inte bränna den känsliga oljan).
- Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i spenaten och koka upp. Blanda i havregrädden och smaka av med salt och peppar.
- Lägg i laxbitarna och stäng av plattan. Låt stå i ca 6 minuter.
- Tillsätt hackad persilja.
3.2.1275