Frikadeller
Serves: 4
Ingredients
- 1,5 l vatten
- 1 msk lantbuljong
- 1 strimlad gul lök
- 1 strimlad scharlottenlök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 3 msk tamari
- 2 tsk salt
- 1-2 msk riven ingefära
- 1/2 tsk sesamolja
- 1 limeklyfta
- Frikadeller:
- 400 g nötfärs
- 1 ägg
- Salt och svartpeppar
- Servera med:
- Pak choy eller salladskål
- 1 röd chili
- 5 salladslökar
- 2 dl färsk koriander
- 2 dl färsk mynta
Instructions
- Koka ihop ingredienserna till buljongen ca. 10 minuter.
- Sila buljongen och häll tillbaka vätskan i kastrullen, koka upp.
- Lägg nudlarna i blöt enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ingredienserna till frikadellerna och forma små bollar. Tillsätt pak choi, chili och salladslök i den kokande buljongen. Sänk ner frikadellerna med hjälp av en hålslev och låt koka i ca. 5 min.
- Koka nudlarna och servera i djupa skålar. Toppa med färska örter.
3.2.1275