PIZZA
Author: SandT AB
Serves: 4
Denna pizza gör du enkelt med vårt lättarbetade mjöl från www.shop.sandt.nu.
Ingredients
- 5-6 dl White Self-raising mjöl
- 1 dl kallpressad olja
- 1-2 st ägg
- Salt och peppar
- Topping:
- Majonäs (se recept i vår receptbank)
- Tomater
- Passerade tomater med kryddor
- Buffelmozzarella (går att hoppa över)
- När pizzan är färdigbakad:
- Ruccola
- Lufttorkad skinka
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda White Self-raicing mjöl med olja, ägg, salt och peppar. Om konsistensen blir för hård så tillsätt lite vatten. Blöt händerna och platta ut den kletiga degen på ett bakplåtspapper.
- Förgrädda pizzadegen i ca. 10 minuter. Under tiden degen förgräddas kan du skära tomater, buffelmozzarellan.
- Låt pizzabotten svalna något innan du brer på majonäsen. Lägg därefter på tomater och passerade tomater och toppa sedan med
- buffelmozzarellan. Krydda gärna med örter efter smak. Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. När pizzan är klar, toppa den med exempelvis ruccola och lufttorkad skinka.
3.2.1275