Citronfrikadeller i tomatsås
Author: SandT
Serves: 4
Fräsch rätt som fungerar lika bra till pasta som till ris.
Ingredients
- Tomatsås
- 1 st gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 500 g passerade tomater
- 1 tsk råsocker
- salt och svartpeppar
- 4 st port glutenfri pasta
- .
- Frikadeller
- 1/2 dl vatten
- 2 msk psylliumfröskal
- 1st citron
- 1/2 st kruka timjan
- 420 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st ägg
Instructions
- Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök på svag värme i olivoljan i en vid, rymlig kastrull ca 3 minuter. Rör ner tomater och socker. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Frikadeller: Blanda vatten med psylliumfröskal och låt svälla någon minut.
- Skölj och finriv skalet av citronen. Hacka timjanen men spara lite till garnering.
- Blanda färsen med psylliumfröblandningen, salt, peppar, citronskal, timjan och ägg. Rulla till bollar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg frikadellerna i tomatsåsen och låt dem sjuda 3–4 minuter eller tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då. Server pastan med frikadellerna, sås och toppa med lite färsk timjan.
3.2.1275