Tårta med sockerpasta
Cuisine: 180
Serves: 12-15
Med sockerpasta kan du enkelt skapa en rolig och annorlunda tårta. Fyll tårtan med dina favoriter och byt gärna ut det söta i fyllningen, sockerpastan är så söt i sig att det kan vara gott med en syrlig fyllning.
Ingredients
- 4 ägg
- 1 dl rårörsocker (alternativt kokossocker/palmsocker)
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- Kokosflingor till kakformen
- Fyllning:
- 2 dl risgrädde (alternativt havregrädde eller kokosgrädde)
- 1 banan
- 3-4 msk rårörda bär
- Vaniljpulver
- Sockerpasta
Instructions
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Häll försiktigt ner potatismjölet i ägg och sockerblandningen samtidigt som du vispar. Smörj en rund springform med kokosfett och istället för ströbröd använder du kokosflingor.
- Häll smeten i springformen, grädda i mitten av ugnen 35-45 minuter på 180 grader.
- Låt kakan svalna och dela den sedan i tre delar.
- Vispa grädden, blanda lite av grädden med banan och vaniljpulver, fyll ett lager med banansmeten. Blanda en del grädde med sylt/rårörda bär, fyll det andra lagret med denna blandning, läg på locket och bred på resten av grädden.
- Kavla sockerpastan till ett lagom stort lock, använd florsocker när du kavlar. Lägg sockerpastan på tårtan och garnera efter tycke och smak.
3.2.1275