I dag har vi haft en riktig röjar dag på SandT. På varsitt håll har vi fått massor av saker gjorda och SandT har tagit ytterligare några små steg upp för trappan vi bestiger. Vi jobbar på med utbildningarna mot restauranger, hotell, förskolor och skolor, vi hjälper till med att se över menyerna för att få ut det optimala ur hälsosyn och inte minst våra kostrådgivningar.
Vår webshop håller vi varmt om hjärtat, det känns fantastiskt att kunna erbjuda så många bra produkter där dessutom nästan allt är ekologiskt.
Har du inte kikat in där tidigare så ta dig en titt här!
I dag styr jag bilen mot småland för att jobba med lager och leveranser. Lagret kommer att fyllas på med nya produkter som passar perfekt till alla sommarens picknickar. Håll utkik efter dem här.
Rabarberkräm, jordgubbskräm, blåbärskräm….. jag älskar kräm!
Här bjuder jag på ett recept som är lite sött, syrligt och fuktigt.
Har du samma tur som mig så har du en mamma eller mormor som älskar att plocka bär, ta då ut en påse med blåbär ur frysen och släng ihop en god kräm.
Detta behöver du till min blåbärskräm
ca 800 g blåbär
2 st skalade och skivade äpplen
5 dl vatten
250 g palmsocker
2-4 msk chiafrön
2 msk ljus maizena utrört i lite vatten
Saft och zest från 1 st lime
1 tsk vaniljpulver
Riv zest från limen, lägg det i en kastrull tillsammans med limesaft
Tillsätt äppelbitar och blåbär.
Häll på vatten och sätt på plattan. Häll över socker och rör runt.
Låt koka i ca 10 minuter och skumma samtidigt av eventuellt skum. Tillsätt vaniljpulver och blanda.
När det gått 10 minuter skall krämen mixas, använd en stavmixer eller matberedare.
Tillsätt därefter chiafrön och maizena. Låt svalna och njut sedan av krämen med mandel- eller havremjölk.
Hoppas det smakar!
SandT, Tessan