Sommargryta
Serves: 8-10
De flesta grytor sköter sig själva på spisen. Denna gryta tar ca. 10 minuter att slänga ihop och mår gott av att stå länge på låg värme innan servering.
Ingredients
- ca. 1 kg grytbitar eller hel rostbiff
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 1 st stor lök
- 4 st vitlöksklyftor
- Körsbärstomater
- 1/2 citron
- Kryddor: (krydda efter tycke och smak om så önskas)
- 1 tsk oregano
- 1 tsk citrongräs
- 1/2 tsk chiliflingor
- 1 tsk ingefära
- 2 msk lantbuljong
- Salt och svartpeppar
- 5 dl vatten
- 1 blomkålshuvud
Instructions
- Skala och dela grönsakerna och löken i lagom stora delar. (inte tomaterna)
- Ansa köttet och skär det i bitar, fräs i olja på medelhög värme, när köttet fått färg tillsätter du grönsakerna.
- Fräs och tillsätt kryddorna. Häll på vattnet och rör om, låt puttra i minst 30 minuter.
- Precis innan servering tillsätter du hela körsbärstomater.
- Blomkålsris:
- Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet.
- Koka upp vatten med lite salt. När vattnet kokar tillsätter du blomkålen och låter ligga i ca. 10 sekunder. Häll av med hjälp av stor sil eller durkslag.
3.2.1275