Quinoabiffar av Anna Martin
Glutenfria, mjölkfria och äggfria quinoabiffar
Ingredients
- 2 1/2 dl quinoa
- 4 dl vatten
- 1 msk lantbuljong
- 1 tetrapack vitabönor (sköljda)
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk soyo
- 1 tsk ekologisk oregano
- 6 msk arrowrotspulver (går att byta ut mot potatismjöl)
- Himalaya salt efter smak
- 1/2 krm hackad chili
- Kokosolja att steka i
Instructions
- Koka quinoa i lantbuljong och 4 dl vatten ca: 12min.
- Låt grynen svalna i kastrullen.
- Hacka lök och vitlök. Mixa sedan tillsammans med oregano, himalayasalt, chili, soyo och vita bönor i en matberedare.
- Blanda samman quinoa och bönmixen i en skål, blanda väl och tillsätt arrowrotspulver/potatismjöl.
- Forma smeten till lagom stora biffar som du steker i kokosolja tills de har fått en gyllenbrun yta på båda sidorna.
Notes
Servera biffarna med valfri sallad med en dressing gjord på: [br]5 msk ekologisk äppelcidervinäger[br]7 msk olivolja[br]1 msk ekologisk rinnande honung (valfritt)[br]Lite salt och hackad chili[br]Blanda samman och häll över salladen, blanda runt salladen väl och servera.
3.2.1275