Hovmästarsås
Om du väljer att tillsätta ägget får du en lite krämigare hovmästarsås.
Ingredients
- 2 msk svensk senap
- 1 msk dijonsenap
- 1 ägg (går bra utan)
- 1 msk kokossocker
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 1/2 dl kallpressad olivolja
- 1 dl hackad dill
- Salt och peppar för smaksättning
Instructions
- Ställ fram alla ingredienser så att de får samma temperatur.
- Hacka dillen.
- Blanda samman båda sorterna av senap med ägget, kokossocker, salt, peppar och vinäger.
- Tillsätt oljan med en fin stråle under kraftig omrörning så att såsen blir tjock. Elvisp går bra.
- Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och svartpeppar.
Notes
Du kan byta ut den klassiskt svenska senapen mot skånsk senan för en lite grövre struktur.
3.2.2885