Att baka glutenfritt är verkligen inte det lättaste. Men i takt med att allt fler börjar intressera sig för just glutenfritt, andelen allergier ökar och framförallt att utbudet sakta men säkert börjar ta en bättre form, dvs produkterna blir allt mer naturliga och mjölsorterna allt mer rena från onödiga tillsatser och vetestärkelse, så lär vi oss mer och mer för varje år.
Några som kan det där med att baka glutenfritt är Jessica Frej och Maria Blohm som gjort boken ”Nytt Bröd”.
I en intervju ger de bl.a tips på hur man ersätter själva ”glutenproteinet” som ju binder ihop degen och gör den lätt att jobba med. Exempelvis behöver man aldrig knåda en glutenfri deg på samma sätt som en ”vanlig”.
Titta på den inspirerande intervjun här!
http://www.halsa.se/Webb-TV/MatNaring/Baka-glutenfritt/
Boken hittar du givetvis hos oss och i vår webshop! Köp den här
Ha en fortsatt fin Torsdag önskar SandT!