Att baka med psyllium och Ny bok på ingång!

 

Psylliumfröskal

 

PSYLLIUMFRÖSKAL

Vid glutenfri brödbakning är psyllium nästintill oersättligt, då de det binder upp vätska. Det gör brödet saftigt och gelén som bildas stabiliserar brödet. Istället för att använda exempelvis guarkärnmjöl, som förekommer i en del glutenfria recept och både är dyrt och svårt att få tag på, så är psylliumfrö i olika former ett bättre och billigare alternativ.

Psylliumfrö kallas också för loppfrö och kommer från växter ur grobladssläktet. Hela svarta psylliumfrön innehåller mycket lösliga fibrer som drar åt sig vätska och skapar ett gelé som hjälper tarmen att fungera bättre.

Psylliumfröskal är en bra ersättning för gluten, då de binder upp vätska och stabiliserar degen. Psylliumfröskal, med dess höga fiberinnehåll är skonsamt för magen.

Fiberhusk består av pulveriserat psylliumfröskal och har nästan samma effekt som psylliumfröskal.

Psylliumfröskal hitta ni hos oss, klicka här.

Vi är glada att meddela att NI inom kort kommer hitta den här boken i vårt sortiment!

Här är samtliga recept glutenfria! En del recept innehåller mjölkprodukter men skaparna, Jessica Frej och Maria Blohm, har testat att byta ut exempelvis filmjölken mot ex. sojaprodukter eller havreprodukter. Resultatet blir, enligt dem, detsamma.

Nyttbröd

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt