PSYLLIUMFRÖSKAL
Vid glutenfri brödbakning är psyllium nästintill oersättligt, då de det binder upp vätska. Det gör brödet saftigt och gelén som bildas stabiliserar brödet. Istället för att använda exempelvis guarkärnmjöl, som förekommer i en del glutenfria recept och både är dyrt och svårt att få tag på, så är psylliumfrö i olika former ett bättre och billigare alternativ.
Psylliumfrö kallas också för loppfrö och kommer från växter ur grobladssläktet. Hela svarta psylliumfrön innehåller mycket lösliga fibrer som drar åt sig vätska och skapar ett gelé som hjälper tarmen att fungera bättre.
Psylliumfröskal är en bra ersättning för gluten, då de binder upp vätska och stabiliserar degen. Psylliumfröskal, med dess höga fiberinnehåll är skonsamt för magen.
Fiberhusk består av pulveriserat psylliumfröskal och har nästan samma effekt som psylliumfröskal.
Psylliumfröskal hitta ni hos oss, klicka här.
Vi är glada att meddela att NI inom kort kommer hitta den här boken i vårt sortiment!
Här är samtliga recept glutenfria! En del recept innehåller mjölkprodukter men skaparna, Jessica Frej och Maria Blohm, har testat att byta ut exempelvis filmjölken mot ex. sojaprodukter eller havreprodukter. Resultatet blir, enligt dem, detsamma.