Jag träffade mannen bakom de lyckade recepten hos Friends of Adam, Oscar Målevik.
Ett möte som gav mig inspiration att våga testa fler recept och att själv våga experimentera ytterligare då jag bakar. Ett av tipsen är att blötlägga t ex linfrön i 10 minuter innan de tillsätts i degen/smeten för att brödet skall bli fluffigare.
Friends of Adam har glutenfritt men inte så många mjölkfria produkter, därför blir det en utmaning att nu försöka baka även utan mjölkprodukter. Jag brukar njuta av deras danska surdegsbröd då och då.
Oscar Målevik och Karin Moberg har precis släppt boken Friendly Bread. Här hittar man allt från småkakor och tårtor till tunnbröd och grova frallor. Vi har provbakat en del ur recepten men då har vi också fått byta ut en del av ingredienserna då recepten innehåller mjölkprodukter.
Semlorna blev fantastiskt goda och recept på dem hittar du här.
Förr om tiden kunde jag trycka i mig 3-4 semlor på fettisdagen då jag älskar semlor, därför blev det ett lyckorus vid första tuggan på denna goda glutenfria och mjölkfria semla.
Lycka till med baket!
/Tessan