Bakpotatis med räkröra
Cuisine: 200
Serves: 4
Ingredients
- 4 stora potatisar/bakpotatisar
- 500 g skalade räkor
- 1 rödlök
- 1 stor tomat
- 1 vitlöksklyfta
- 1 selleri
- ¼ chili
- 2 dl solrosolja
- 1 ägg
- 4 kvistar färsk oregano
- Citron
- Salt & peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och dela potatisarna på mitten, på längden. Pensla dem med olivolja, salta och peppra. Sätt in dem i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
- Häll av räkorna och låt dem stå i durkslagen under tiden du gör majonnäsen.
- Ta en stavmixer och stavmixerskål, häll i 2 dl solrosolja, ägg, oregano, salt, peppar och en skvätt färskpressad citron (så att det inte skär sig). För ner mixern och se till att det inte kommer luft när du mixar för då blir det inte en tjock majonäs. Håll mixern stilla till en början.
- Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka tomat, selleri och chili. Mixa samman med räkorna och rör sedan ner majonnäsen i röran (man kan också ha dem var och en för sig). Servera med citron, avocado och/eller sallad.
3.2.1215