Biff á lá Lindström
Cuisine: 200 gr
Serves: 4 st
Ingredients
- 600 g nötfärs
- 1 gul lök
- 2 msk kapris
- 3 msk inlagda rödbetor
- 1 liten kokt potatis
- 1 msk sardellfiléer
- 5 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk chilisås
- Salt & peppar
- 4 ägg
- Potatis
- Saltgurka
Instructions
- Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen för mer smak.
- Tärna rödbetorna och potatisen fint. Hacka även sardellfiléerna fint. Blanda färsen väl med alla ingredienser. Salta och peppra efter smak.
- Forma 4 st stora biffar och stek dem i olja på medelvärme 4-5 minuter på varje sida.
- Skala och skär potatisen i kuber, koka dem lätt i saltat vatten ca. 5 minuter. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca. 10 minuter.
Notes
Servera med potatiskuber (mängd efter matlust och tycke), stekt ägg, saltgurka och brynt smör (ghee) för den som önskar.
Det går också göra biffarna väldigt små och ha till julbuffé eller någon annan buffé.
3.2.1215