Blåbärsmuffins
Serves: 12-24
Ingredients
- 100 g smör/mjölkfritt smör
- 3 st ekologiska ägg
- 1 dl honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl havredryck eller kokosmjölk
- 4 dl bovetemjöl
- Eller:
- 2 dl bovetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 200 g frysta blåbär
- Citronmeliss och Sukrin florsocker till garnering
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader om du gör små muffins.
- Vispa ägg, honung och vaniljpulver poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda i mjölsorterna, bakpulver och salt, rör om ordentligt.
- Blanda försiktigt ner de frysta blåbären, så att inte hela smeten blir lila.
- Fyll smeten till drygt hälften i pappersformar eller i en plåtform. Jag har bakat mina muffins i formen på bilden.
- Grädda muffinsen i ca 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins.
3.2.1215