Bovetesallad med ugnsstekt kalkonfilé
Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
- 600 g kalkonfilé
- 2 dl bovete, helt
- 10 dl vatten
- 1 st paprika
- 1/2 gurka
- 1 st avocado
- 1 st påse machésallad
- 100 g fetaost
- Salt och peppar
- Balsamico
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka upp 4 dl vatten och häll det över bovetet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Rosta bovetet i en torr stekpanna med släpplätt-beläggning.
- Koka upp 6 dl vatten och salt och koka bovetet på svag värme 7-8 min tills det är mjukt. Häll av vattnet. Låt bovetet svalna medan du förbereder kalkonfilén. Krydda med salt och peppar och bryn filen. Sätt in den i ugnen och stek i ca 20 min eller till köttet är 68-70 grader. Hacka grönsakerna smått och blanda en sallad tillsammans med getosten. Tillsätt det svalnade bovetet.
- Skiva upp kalkonfilén och servera med lite balsamico.
3.2.1215