Bovetesallad med ugnsstekt kalkonfilé

Bovetesallad med ugnsstekt kalkonfilé

Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
  • 600 g kalkonfilé
  • 2 dl bovete, helt
  • 10 dl vatten
  • 1 st paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 st avocado
  • 1 st påse machésallad
  • 100 g fetaost
  • Salt och peppar
  • Balsamico
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp 4 dl vatten och häll det över bovetet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Rosta bovetet i en torr stekpanna med släpplätt-beläggning.
  3. Koka upp 6 dl vatten och salt och koka bovetet på svag värme 7-8 min tills det är mjukt. Häll av vattnet. Låt bovetet svalna medan du förbereder kalkonfilén. Krydda med salt och peppar och bryn filen. Sätt in den i ugnen och stek i ca 20 min eller till köttet är 68-70 grader. Hacka grönsakerna smått och blanda en sallad tillsammans med getosten. Tillsätt det svalnade bovetet.
  4. Skiva upp kalkonfilén och servera med lite balsamico.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt