I lördags stod min kära lillasyster brud vilket var en magisk dag. Bröllopet hölls utomhus under en blå himmel framför Fjelldalens Slott i Halmstad och bröllopsfesten ägde senare rum i ”stallet”. Min andra syster och jag som är ogifta (hittills) fick äran att vara tärnor.
I min systerskara äter vi varken gluten eller mjölk och bland släkt och min systers vänskapskrets är det också vanligt. Därför var det naturligt att göra hela menyn utan just gluten och komjölk. Den enligt många bästa kocken i Halmstad, från Restaurang Torntorget, komponerade ihop menyn med hjälp av tips på alternativ från oss.
Brudparet valde att inte delge gästerna informationen kring den gluten- och mjölkfria menyn pga att många har förutfattade meningar och tänker automatiskt att ”då kan det bli smaklöst, torrt etc”.
Men jag tror inte någon tänkte, la märke, till detta. Utan menyn var fräsch, smakrik och med perfekta smakkombinationer.
Menyn bestod av;
FÖRRÄTT
VARMRÄTT
Ingen bild;) Det slog mig halvvägs in i varmrätten att jag glömde fota…
DESSERT
Urdålig bild på en ursmarrig dessert!
Istället för ”vanlig” grädde användes en sojagrädde för att komma så nära den ”vanliga” gräddsmaken som möjligt.
En del av den magiska dukningen. Alla blomsterarrangemangen gjordes av Two faces i Värnamo (www.twofaces.se)
Mycket rosor i blekrosa nyanser tillsammans med brudslöja blev fräscht och romantiskt.
Som bröllopstårta valde de att använda sig av ”Sockerdrömmen” (www.sockerdrommen.se) som enbart bakar glutenfritt.
Istället för tårta så gjordes det små cupcakes som var ljuvligt goda. De innehöll ju choklad som vi systrar är närmast besatta utav. De smakade lika bra häromdagen också…
Mina kvällsbilder är inte av hög kvalitet men delar dessa ändå.
”All you need is love”.
Må så gott!
/Sofia, SandT