chokladbiskvier
Cuisine: 175 grader
Author: SandT
Ingredients
- 275 g mandelmassa
- 1 st äggvita
- Fyllning:
- 50 g mörk choklad (mjölkfri)
- 125 g smör (alt mjölkfritt smör)
- 1,5 dl sukrin florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 st äggula
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa upp äggvitan, riv mandelmassan grovt där i och arbeta in till en jämn smet.
- Fyll en spritspåse med massan och spritsa små runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna.
- Låt bottnarna svalna.
- Smält chokladen till fyllningen i vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
- Bred på smörkrämen tippigt på biskvibottnarna. Låt sedan biskvierna stelna i kylskåpet ca 30 minuter.
- Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, låt sedan stelna i kylskåp.
3.1.09