chokladbiskvier

Cuisine: 175 grader
Author: SandT
Ingredients
  • 275 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • Fyllning:
  • 50 g mörk choklad (mjölkfri)
  • 125 g smör (alt mjölkfritt smör)
  • 1,5 dl sukrin florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st äggula
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa upp äggvitan, riv mandelmassan grovt där i och arbeta in till en jämn smet.
  3. Fyll en spritspåse med massan och spritsa små runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna.
  4. Låt bottnarna svalna.
  5. Smält chokladen till fyllningen i vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
  6. Bred på smörkrämen tippigt på biskvibottnarna. Låt sedan biskvierna stelna i kylskåpet ca 30 minuter.
  7. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, låt sedan stelna i kylskåp.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt