Chokladkarameller med valnötter, kaffebönor och lakrits
Author: SandT AB
Serves: ca 20 bitar
Inspiration från Iform.se En riktig karamell med goda smaker av bl.a lakrits och nötter.
Ingredients
- Cirka 20 bitar à 20 g
- 2 dl ljust rörsocker (180 g)
- 1 dl agavesirap, alternativt akaciahonung
- 2 msk smör (30 g)
- 2 msk kaffebönor
- 1 tsk havssalt
- 4 tsk raw lakritspulver
- ½ tsk riven muskotnöt
- 100 g choklad, 99–100 %
- 4 msk kokosflingor
- 4 msk gojibär
- 75 g valnötter
- 75 g mandlar
Instructions
- Lägg sockret i en stor non-stick-panna.
- När det börjar smälta i kanten ska smöret tillsättas så att smör och socker smälter ihop. Häll i agavesirapen och blanda väl.
- Mortla kaffebönorna till grovt pulver. Tillsätt kaffe, salt, lakritspulver, muskotnöt och choklad, blanda väl och låt chokladen smälta, stäng av värmen.
- Tillsätt kokos, gojibär, valnötter och mandlar och blanda väl.
- Häll den varma massan på en bit bakplåtspapper, lägg en bit bakplåtspapper över och kavla ut till en cirka 20 x 20 cm stor platta.
- Låt massan svalna. Skär karameller i munsbitar.
3.2.1215