Chokladklubbor
Serves: 25 st
En succé och vackert på barnkalaset eller efter middagen till kaffet!
Ingredients
- 100 g smör
- 1/2 dl rårörsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk kakao
- 3 dl rent havregryn
- 2 msk kallt kaffe
- 100 g mörk choklad
Instructions
- Smält smöret och tillsätt rårörsockret, rör om tills sockret smält helt
- Häll rent havregryn, kakao och vaniljpulver i en bunke
- Blanda sedan de torra ingredienserna med smör och sockerblandningen, smaka sist av med kaffe
- Låt svalna och rulla små bollar
- Stick in pinnarna i bollarna, det går bra med grillpinnar av trä eller så kan du hitta klubbpinnar i välsorterade mataffärer
- Lägg in bollarna med pinnarna i frysen i ca 2 timmar, de skall vara frysta
- Förbered ställningen för klubborna. Jag brukar ta locket av en skokartong och klä med fint papper eller aluminiumfolie. Stick sedan små hål i kartongen där du sticker ner de chokladdoppade klubborna.
- Smält chokladen i vattenbad, ca 10 minuter innan du tar ut bollarna
- När chokladen är smält, ta ut bollarna och rulla i chokladen (chokladen stelnar direkt). Dekorera med en fruktbit, sockerkulor, pudra över florsocker eller med något annat efter tycke och smak.
3.1.03