Citronkaka
Cuisine: 150
Serves: 10
Ingredients
- 2 ägg
- 2 dl rårörsocker
- 1 dl bovetemjöl
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 citron
- 100 g kokosfett (alt 150g)
- 50 g kallpressad rapsolja
- 1 tsk vaniljpulver
Instructions
- Blanda kokosfett och oljan i en liten skål.
- Smörj en rund springform med kokosfett, använd kokosflingor istället för ströbröd.
- Tvätta citronen noga och riv skalet på ett rivjärn.
- Skär citronen mitt itu och pressa ur saften.
- Vispa ägg och rårörsocker fluffigt.
- Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd elvisp. Tillsätt fett och mjölsorterna. Blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 150grader i ca 35 minuter.
- Låt kakan svalna lite, pudra med lite lakritspulver eller strö över kokoschips.
- Servera som den är eller med havreglass.
3.2.1215