Dadel- & Morotsbars
Cuisine: 180
Serves: ca. 30
Supergoda bars utan mjöl!
Ingredients
- 60 g mandlar
- 60 g linfrön
- 60 g cashewnötter
- 1 stor riven morot, 130 g
- 4 st dadlar
- 2 ägg
- ½ dl vatten
- 1 tsk kanel
- 2 tsk honung
Instructions
- Mixa mandlar, cashewnötter och linfrön i en mixer. Häll upp blandningen i en skål.
- kläck i äggen i mixern, häll därefter i vatten, honung, delade dadlar, kanel och mixa till det blir en jämn smet. Skala och finhacka moroten, lägg den i mixern och mixa till smeten är slät.
- Häll smeten över nötmjölet och blanda. Låt smeten stå och dra sig i 10-15 minuter.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 0,5 – 1 cm tjockt.
- Sätt in i ugnen, 180 grader, i 10 minuter. Ta därefter ut plåten och dela i önskad storlek med en kniv. Sätt därefter in barsen i ytterligare 20 minuter eller till de fått fin färg. Tiden kan variera från ugn till ugn.
3.1.09