Vi träffas hemma i Jessica’s härliga kök, vid den stora köksön har man en helt ljuvlig utsikt över vattnet. Vid vattnet har Jessica och Marco palmer, en bastustuga och en egen brygga – snacka om livskvalité!
Jessica berättar:
”Efter min karriär som elitidrottare inom det alpina så träffade jag Uffe som också blev min räddning och port in till fitnes världen.
Jag utbildade mig till massageterapeuth och personlig tränare, senare utbildade jag mig även till dola (stöd under förlossning) och förberedande inför och efter förlossningar.
Jag jobbade på WorldClass i fem år och startade under tiden upp ett eget företag som massör och ”coach on line”. I dag bloggar jag och kör ”challange step by step” där jag har två deltagare åt gången som förändrar sin livsstil med kost och träning. Detta gör jag på min blogg.
Inom snar framtid kommer jag att slå upp portarna till mitt nya kontor med nya satsningar i samma anda, hälsa. Jag har även ett brinnande intresse för konst och att måla är en del av mitt liv så mitt kontor kommer även bli min ateljé.
För mig är prioritering och planering det viktigaste för att få vardagen att fungera.
Jag tycker om att pyssla och älskar när det saker grejor runtomkring mig. Nu när man har två barn är det svårt att komma iväg till gymmet, då brukar jag dra av ett pass på morgonen, ute på min altan, och sedan har jag hela dagen till att göra det jag vill.
En annan passion jag har är att experimentera i köket. Kanske skulle ett yrke där man gör alla saker samtidigt passa mig bäst (skrattar)
Här tänker jag bjuda på ett av mina favoritrecept som är en super müsli.
Jessica’s super müsli
1/3 paket glutenfri havregryn
½ pkt boveteflingor
½ pkt kokosflingor
1/3 pkt quinoapuffar
2 msk kokosolja
1 dl vatten
1 msk honung
1 ½ dl pumpakärnor
1 dl kakaokross
2 dl gojibär
2 dl mortlad mandel
2 dl mortlade paranötter
1 msk kanel
1 msk hela kardemummakärnor
1 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
Blanda havregryn, boveteflingor, kokosflingor, quinoapuffar och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Värm kokosoljan lätt och ringla den över blandningen. Häll därefter över vatten och honung. Blir det för torrt så tillsätt mer vatten.
Sätt in i ugnen, 200 grader, i 8 minuter. Vänd och blanda för att sedan sätta in i ugnen i ytterligare 8 minuter.
Mortla under tiden mandel, paranötter och kardemumman och blanda med pumpakärnor, kakaokross, gojibär, kanel och vaniljpulver.
När plåten stått i ugnen i ytterligare 8 minuter häller du blandningen på plåten i bunken med nötblandningen. Blanda väl och njut som ett mellanmål eller fika. ”