Evas Mandelbiskvi med smörig kräm
Author: SandT
Serves: 15-20 st
Den här biskvin blir ett gift. Så passa dig så du inte börja frossa ohämmat!
Ingredients
- Kakor
- 200 g sötmandel
- 250-300 g florsocker/Sukrin Melis
- 4 st ekologiska äggvitor
- Smörkräm
- 150 g mjukt smör (mjölkfritt)
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st ekologisk äggula
Instructions
- Mal mandeln, helst i en gammal hederlig kvarn för att få bästa resultat. Då blir ”tjockleken” på mandelmjölet som bäst. Vispa äggvitorna hårt och blanda med mandelmjöl och florsockret. Klicka ut små klickar på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 8-12 min.
- Blanda ingredienserna till smörkrämen och lägg ihop mandelkakorna två och två med en klick kräm emellan.
3.2.1215