Fiskgryta
Serves: 6
Man kan faktiskt ta lite av det man har hemma, men här är grunden till en lyckad fiskgryta. Det är även trevligt att servera den i små skålar på en buffé!
Ingredients
- 3 st morötter
- 3 st potatisar
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 2 st burkar krossade tomater
- 1 msk fiskbuljong
- 1 msk lantbuljong
- (2 dl vitt vin)
- 2 dl kokosmjölk
- ca 3 dl vatten
- Salt & peppar
- 300 g lax
- 400 g vit fisk
- (räkor, musslor)
Instructions
- Skala och skär vitlök, morötter, potatis och lök i stora delar.
- Skölj och skär purjolök och paprika i stora delar.
- Fräs ovan ingredienser i olja i en hög kastrull, låt fräsa under omrörning i några minuter, tillsätt sedan krossade tomater, buljong, (vin piffar upp grytan ytterligare, tillsätt det här om du vill) och 1 dl vatten.
- Låt koka i ca.10 minuter eller till bitarna är mjuka.
- Tillsätt kokosmjölken.
- Mixa samman till en slät, krämig soppa.
- Skär fisken i lagom stora bitar och tillsätt i grytan, du kan även tillsätta musslor och/eller räkor för att lyxa till det lite extra. Salta och peppra.
- Låt puttra i några minuter tills fisken gått klart!
- Om konsistensen är för tjock så tillsätt lite mer vatten.
3.1.09