Fisksoppa
Author: SandT
Serves: 4
En len tomatbaserad soppa där tillbehören tillsätts precis innan man ska börja äta.
Ingredients
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 3 msk smör (alt. Mjölkfritt/olja)
- 2 burkar hela tomater (400g)
- 1 msk lantbuljong
- 8 dl vatten
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk timjan
- 1 msk citronsaft
- 200 g räkor med skal
- 400 g laxfilé
- Gremolata: 1 st citron, rivet skal
- 1 dl persilja, hackad
- 2 st vitlöksklyftor
Instructions
- Skala löken och skär den i smala klyftor. Skala och tärna morötterna. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomater och lantbuljongen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft. Låt allt sjuda på svag värme under lock 10–15 min. Smaka av soppan med ev ytterligare salt och peppar. Har du andra örtkryddor passar de bra att krydda med.
- Skala räkorna och lägg upp i en skål. Skär laxen i 1 cm stora bitar. Stek den i smör i stekpannan, 1–2 min. Lägg upp laxen på fat. Blanda ingredienserna till gremolatan och lägg upp i en skål.
- Servera soppan med tillbehören vid sidan av.
3.2.1215