Fiskspett med lime
Author: SandT
Serves: 4
En asiatisk touch av fiskspett!
Ingredients
- 300 g skinnfri laxfilé
- 300 g skinnfri marulkfilé
- 2 st lime
- 6 st träspett
- Såsblandning;
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk korianderfrön
- 2 msk olivolja
- 1 st lime, saften
- 2 msk thaichilisås
- 1 msk glutenfri soja
- + 1 msk fisksås
- 2 st salladslökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1/2 tsk salt
Instructions
- Blötlägg spetten. Stöt fänkål och korianderfrö grovt i mortel. Blanda sen i allt till såsblandningen och låt stå. Skär lax och marulk i kuber och trä på spetten varvat med limeskivor. Pensla med såsen och låt dra. Grilla spetten eller stek först i panna för att sen köra klart i ugn, ca 175 grader.
- Pensla gärna på såsen under tiden.
- Servera ev. med jasminris och grönsallad. Häll gärna över den överblivna såsen.
3.2.1275