Fiskspett med wasabidipp
Serves: 4
Ingredients
- 1 st torskblock (400 g)
- 2 tsk dijonsenap
- 1 st ägg
- 2 tsk hackad koriander
- 1/2 dl sesamfrön
- Wasabidipp:
- 2 dl oatly i mat fraiche
- 1/2 – 1 msk wasabipasta
- 1 tsk honung
Instructions
- Vispa ihop ägget med dijonsenap och hackad koriander.
- Dela torskblocket i ca. 10 st lika delar.
- Gör wasabidipp: Blanda en burk med Oatly i fraiche med wasabipasta och honung. Såsen blir starkare när den får stå och dra en stund.
- Häll sesamfrön i en skål. Doppa torsken i äggblandningen och rulla den sedan i sesamfrön.
- Stek fisken på medelvärme ca. 2 min på vardera sida i en stekpanna med olja.
- Trä på fisken på träspett.
Notes
Servera med grönsaksris, Stjärnhovknäcke eller en god sallad.
3.2.1275