Fläskkotlett med rostade rotfrukter
Cuisine: 200
Serves: 4
Ingredients
- 4 st potatisar
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- Färsk rosmarin
- 4 st fläskkotletter
- Salt & peppar
- Zest av citron
- Gele & sallad till servering
Instructions
- Sätt ugnen på 200grader.
- Skala och dela potatis, morot, palsternacka och lök i lagom stora bitar.
- Häll olivolja i en ugnssäker form och lägg i rotfrukterna, strö över hackad vitlök, salt och peppar.
- Sätt in i ugnen. Hacka färsk rosmarin grovt, riv zest av en citron och lägg på rotfrukterna efter ca. 20 minuter, sätt därefter in formen i ytterligare ca. 20 minuter.
- Fräs fläskkotletterna på hög värme i en stekpanna med en hackad vitlöksklyfta, salt och peppar. Lägg dem i en oljad, ugnssäker form när de fått lagom fin färg. Strö över rikligt med hackad rosmarin. Ställ in i ugnen tills de är helt klara, ca 10 minuter.
- Servera med en enkel sallad, gele och skyn från stekningen.
3.1.09