Jag älskar små enkla smakhöjare och så är de dessutom så vackra att dekorera julbordet med.
Lingonvinäger:
5 dl frysta lingon
5 dl vitvinsvinäger
1 tsk grovt mald svartpeppar
1 st glasflaska med förslutning
Gör såhär:
Använd en tratt för att få i lingonen i flaskan, häll på vinäger och svartpeppar och blanda väl. Vänd flaskan upp och ner ca. 2 gånger per dag i 1 vecka. Sila vinägern och häll upp i en stor eller flera små flaskor. Servera till julbufféns alla sallader, sill och köttbullar.
Kallpressad olivolja med smak av rosmarin och kanel:
5 dl kallpressad olivolja (gärna lite nötig smak)
3 st kanelstänger
1 st stor kvist rosmarin
1 st glasflaska med förslutning
Lägg i rosmarinkvisten och kanelstängerna i flaskan, häll på olivoljan och skaka lätt.
Vänd flaskan upp och ner då och då. Klar att servera efter ca. 2 veckor.
God smakförhöjare att steka i, att ha i maträtter och till sallader.
Varje vecka kommer nya jultips från oss på SandT!
Har du enkla, goda eller roliga jultips som har med mat eller pyssel att göra, skicka gärna in dem till oss på info@sandt.nu så lägger vi ut dem här på bloggen och du har möjlighet att vinna vår juliga goodiebag.
Må så gott!
SandT