Fragilité – tårta av mandelmassa
Author: SandT
Serves: 10 bitar
Den här kändes både lyxig och enkel på samma gång. Men framförallt för er som gillar choklad och sött.
Ingredients
- Bottnar:
- 190 g mandelmassa
- 0,5 dl mandelmjölk
- 6 st äggvitor
- 2,5 dl råsocker
- 3 msk mandelspån
- Smörkräm:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 5 msk raw cacao
- 1 dl florsocker
- 1 st ägg
- Garnering:
- Skivade jordgubbar
Instructions
- Bottnar: Riv mandelmassan och blanda med mandelmjölken. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och blanda ihop med mandelmassesmeten. Spritsa eller bred ut smeten till 3 runda bottnar, cirka 20 centimeter i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar.
- Strö mandelspån på en av bottnarna som ska bli toppen på tårtan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 10 minuter.
- Smörkräm: Se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.
- Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå.
- Dekorera med jordgubbar.
3.2.1215