Frukostbröd
Cuisine: 175 grader
Ingredients
- 4 dl grov glutenmix
- 1 dl bovetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk havssalt
- 1 st äpple
- 1 dl torkade aprikoser
- 1/2 dl honung
- 4 1/2 dl naturell sojayoughurt (gärna ekologisk)
Instructions
- Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser. Häll smeten i en smord brödform eller liknande, ca 30×10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Notes
Servera gärna med skivad avocado, alfa alfa groddar, ruccola, paprika och helst protein i form av kalkonkött eller skinka.
3.1.03