Vi har mixtrat lite med brödreceptet och hittat ett recept som både vi och barnen gillar.
Det tar ca. 10 minuter att slänga ihop smeten och sedan skall frallorna gräddas på 250 grader i 10 minuter.
Ingredienser:
2 dl kokande vatten
1 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 msk psylliumfröskal (pofiber, fiberhusk)
1/2 dl kallpressad olivolja
3-4 msk flytande honung
Sesamfrön till topping
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl kallt vatten
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka vatten och slå sedan på det kokande vattnet över linfröna, rör runt och låt dem stå i några minuter, tills det blir en grötig konsistens.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten, honung, olivolja och linfröblandningen.
Ta lite olja i bakformarna och stjälp sedan upp smeten, nästan till bredden. Strö på sesamfrön.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter eller till frallorna fått fin färg.
Tips till frukost:
1 ljummet glas med citronvatten
Kaffe
Fralla med ex skinka eller getost, tomat, gurka
Grape (innehåller antioxidanter som är bra i förkylningstider)
Kokt ägg eller en liten proteinshake
Hoppas det smakar!
/SandT