Fylld portabellosvamp gratinerad med Buffelmozarella
Recipe Type: 225 grader
Author: SandT
Serves: 4
En festlig förrätt eller som lättare huvudrätt. Vegetarisk och vill du inte använda buffelmozarella finns sojabaserade ostar. Inspiration hämtad från Ica Buffé, 2013.
Ingredients
- 4 st stora portabellosvampar (4 stora svampar motsvarar ca 200 g)
- 1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
- 4 st gula körsbärstomater
- 1 msk olja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- Marinad
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk oregano
- 2 msk glutenfri soja (ex tamarisoja)
- 1 dl balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- Fyllning
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st påse babyspenat (à 65 g)
- 200 g mozzarella
Instructions
- Ta bort foten på svampen. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
- Marinad: Skala och pressa vitlöken i en bunke. Blanda i oregano, tamarisoja, balsamvinäger och olivolja. Vänd runt svamparna i marinaden.
- Fyllning: Fräs skalad och pressad vitlök i olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten och låt den mjukna. Krydda med salt och peppar. Skär mozzarellan i skivor. Lägg svamparna på grillen eller i ugnen 225 grader, med undersidan ner några minuter. Ta av från grillen/ut från ugnen.
- Fördela fräset och mozzarellan över, toppa med gula, skivade tomater. Lägg tillbaka på grillen/ugnen, gärna under lock. Grilla/Gratinera tills mozzarellan smält.
- Toppa ”burgarna” med pinjenötter.
3.2.1275