Gazpacho
Serves: 8
Om du skall servere Gazpacho till buffé så räcker detta recept till ca. 30 st små koppar. Vid servering som förrätt ca. 15 portioner.
Ingredients
- 600 gram tomater
- 1 gurka
- 2 röd paprika
- 2 Schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/4 röd chili
- 12 basilikablad
- 3 msk lingonvinäger (går bra med vitvinsvinäger)
- 0,5 dl kallpressad olivolja
- Salt & peppar
- Till servering
- Stjärnhovsknäcke
- Olivolja
Instructions
- Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan. Skala och dela schalottenlök och vitlök.
- Lägg alla grönsaker i en matberedare eller mixer tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Mixa lätt så att allt finfördelas.
- Häll över i en skål eller karaff och späd eventuellt ut med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ soppan kallt en stund.
- Vid serveringen: Rör om väl och servera med stjärnhovknäcke och droppa över lite olivolja.
3.2.1215