Glassig tårta
Serves: 8-10
Den här tårtan tycker jag är enkel att göra, fantastiskt god och dessutom fin att se på. Jag blev inspirerad av bakemyday.se
Ingredients
- Kaksmet:
- 3 ägg
- 2,5 dl rårörsocker
- 100 g smält smör
- 2,5 dl bovetemjöl
- Glass:
- 1,5 l havre- eller sojaglass
- 0,5 l jorgubbar
- Chokladtopping:
- 200 g mörk choklad
- 0,5 l jordgubbar
Instructions
- Vispa rårörsocker och ägg fluffigt.
- Blanda ner det smälta smöret och sist bovetemjölet.
- Fyll springformen med kaksmeten och ställ in i frysen minst 1 timma så att den blir hyfsat fryst. Den behöver inte bakas, det är det härliga!
- Om du vill grädda den: 175 grader tills den är klar, ca 5 min.
- Rör glassen mjuk.
- Mixa jordgubbarna och vänd ner i glassmeten. Ta ut springformen från frysen och fyll på med glassblandningen. Spara 5 mm upp till kanten på springformen.
- Det är också gott att göra två olika glassfyllningar, en med mixade jordgubbar och en med kakao. Dela då bara mängden glass och blanda med de ingredienser du önskar.
- Smält choklad i vattenbad.
- Toppa jordgubbarna i chokladen och ställ dem på en tallrik.
- Häll chokladen över glassen i springformen. Toppa med chokladdoppade jordgubbar och ställ in tårtan i frysen tills det är dags att servera. Med fördel flera timmar innan servering.
Notes
Dekorera med att pudra över kakao, eller florsocker och några kvistar citronmeliss.
3.1.03