Glasstrutar
Cuisine: 200
Serves: ca 12 st
Det är lite pilligt men jag tyckte att det var värt allt pill då de blev väldigt goda.
Ingredients
- 1 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl bovetemjöl
- 1/2 tsk Xantan Gum
- 1 msk blå vallmofrön
- 1 dl honung
- 125 g smör eller mjölkfritt smör
- 2 st äggvitor
Instructions
- Sätt ugnen på 200 gr (varmluft ca. 180 grader)
- Rör ihop smör, mandelmjöl, bovetemjöl, Xantan Gum, honung och blå vallmofrön.
- Vispa äggvitan för sig till ett hårt skum och blanda försiktigt med mjölblandningen.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt eller olja in plåten med olivolja. Ta ca. 1 msk av smeten och fördela den tunnt till en rundel. Sätt in i ugnen i ca. 5 minuter. Under tiden kan du göra en strutform av ett papper och tape.
- Ta ut plåten ur ugnen och lossa rundeln med en stekspade, rulla upp rundeln på formen och blås lite på den för att den skall svalna fort. Det är lite varmt men man behöver rulla upp den på direkten så att den inte stelnar och blir oformbar. Om du är effektiv kan du göra två rundlar åt gången och under tiden den ena rundeln är i ugnen kan du förbereda den andra.
3.2.1215