Glutenfria och mjölkfria minisemlor
Cuisine: 230
Serves: Ca 30 små
Enkla, goda och nyttigare än vanliga semlor!
Ingredients
- 1 dl kokossocker (palmsugar)
- 2 dl fullkornsrismjöl
- 2 msk psylliumfröskal
- 1/2 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2-3 tsk kardemumma
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 50 g kokosfett
- 3 dl soyghurt eller havregurth
Instructions
- Sätt ugnen på 230grader, placera en tom plåt längst ner i ugnen.
- Blanda alla de torra ingredienserna, tillsätt ägg, smält smör och soyghurt – blanda väl.
- Häll smeten i pappers formar eller i en muffinsform. Jag valde att göra minisemlor och tog då en plåt med små formar.
- Sätt in dem i ugnen och skvätt 1/2 dl iskallt vatten över plåten du placerade längst ner i ugnen, stäng ugnsluckan snabbt och låt bullarna gräddas i 5-6minuter vid små bullar och 15-20 minuter vid stora bullar.
3.2.1275