Gnocchi
Serves: ca 10
Gnocchi är för mig ett lite lyxigt tillbehör, jag gillar variationen och känslan av mix mellan pasta och potatis.
Ingredients
- 2,5 dl Durramjöl
- 2,5 dl Fullkornsrismjöl
- 2 ägg
- 1,5 kg mjölig potatis
- Salt
Instructions
- Koka potatisen med skalet på. Häll av vattnet och låt svalna.
- Skala potatisen och blanda väl med ägg till ett jämnt mos, tillsätt salt.
- Häll ut mjöl på ett bakbord och lägg potatismoset över mjölet. Täck moset med mjölblandningen och baka ihop till en deg.
- Dela degen i 8 st lika stora delar. Rulla ut varje del till en lång korv, ca. 1,5 cm tjock. Dela korven i ca. 2 cm stora delar och rulla till delarna. Lägg Gnocchin på bakplåtspapper.
- Koka upp vatten, tillsätt rikligt med salt och salta lite till.
- Koka Gnocchin hastigt på hög värme, ca. 2 min eller till de flyter upp.
- Servera med en god italiensk sås.
3.2.1275