Har du svårt att komma upp på morgonen? Tycker du det är jobbigt att äta tidigt på dagen?
Ge dig själv två veckor då du ställer väckarklockan 20 minuter tidigare än vanligt. Planera din frukost och förbered gärna det som går dagen eller dagarna innan.
Förslag på hälsosam frukost som är både glutenfri och mjölkfri:
- Stjärnhovsknäcke
- Jordgubbschighurt
- Citronvatten
- Avocado
- Äggröra/omelett
Stjärnhovknäcke är enkelt att slänga ihop och baka och du har en bra fiberkälla till ditt frukostmål. Dessutom är det ett perfekt mellanmål eller komplement till en sopplunch/middag.
Jordgubbschighurt förbereds med fördel 1-3 dagar i förväg.
Citronvatten kan du också ha stående i kylen någon dag eller från kvällen innan.
Det enda du egentligen behöver göra till denna frukost är att ställa fram ovan nämnda saker, sätta på kaffebryggaren om du önskar kaffe, skära upp en avocado och röra ihop en omelett eller äggröra.
Här har du en frukost som består av goda fettkällor, fibrer och vitaminer. Vilken rivstart!
Jordgubbschighurt:
1 burk ekologisk kokosmjölk
2-3 dl frysta jordgubbar – låt tina
5 msk chiafrön
Mixa kokosmjölken med jordgubbarna och saften som blir när man tinar jordgubbar.
Blanda ner chiafrön och rör om väl.
Servera naturell eller toppa med fröer, nötter, kokosflingor eller frukt och bär.
Stjärnhovsknäcke:
2 dl glutenfritt mjöl (bovete-, fullkornsris-, durra- eller majsmjöl)
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
Blanda alla ovan ingredienser i en bunke. Slå sedan på
1/2 dl kallpressad raps- eller olivolja
2,5 dl uppkokat hett vatten
Blanda alltsammans och bred sedan ut på två plåtar med smörpapper.
Sätt in i ugnen på 150 grader i ca. 60 minuter.
Våga göra frukosten till en fest och en mysig stund i på början av dagen ♥
/SandT