Gubbig coctailsnack
Cuisine: 225
Ingredients
- 30 st små färskpotatisar
- 4 st ägg
- 70 g ansjovis
- 2 msk finhackad rödlök
- 2 msk fint skuren gräslök
- 2 msk fint skuren dill
- 1 msk hemgjord majonäs
- Majonäs:
- 2 dl solrosolja
- 1 st ägg
- En skvätt citron
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta av de små potatisarna och dela dem i halvor.
- Häll lite olivolja i botten på en stor form, gärna av teflon, och lägg potatishalvorna med snittytan neråt.
- Rosta i ugnen ca 15-20 minuter tills de får lite färg.
- Koka äggen så att de blir hårdkokta.
- Gör majonäsen:
- Du behöver en stavmixer och stavmixerskål.
- Häll i solrosoljan, ägg och en skvätt citron. Det är viktigt att ingredienserna är rumstempererade. Mixa med stavmixern till lagom konsistens.
- Hacka ägg, ansjovis, rödlök, gräslök och dill i små bitar.
- Blanda allt tillsammans med en matsked majonäs.
- Låt potatishalvorna svalna.
- Klicka på Gubbröran och dekorera gärna med dill eller gräslök.
- Dra några drag med pepparkvarnen.
Notes
60 st små härliga coctailsnacks
3.1.03