Hasselnötsglass
Author: SandT
Serves: 10-12
Att göra egen glass är inte alls speciellt svårt! Dessutom funkar det alldeles utmärkt att göra den komjölksfri. Inspiration hämtad från boken ”Glass” av Elisabeth Johansson.
Ingredients
- 1 dl hasselnötter
- 5 dl vispbar havregrädde el. kokosgrädde
- 5 st äggulor
- 2/3 dl florsocker eller florsocker melis
- 1 tsk vaniljpulver
- 8 msk hasselnötskräm blandat med 50 g smält mörk choklad
Instructions
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills det tunna skalet börjar spricka.
- Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Hacka hälften av nötterna grovt.
- Vispa upp grädden i en bunke.
- Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver fluffigt i en annan bunke.
- Smält chokladen och blanda med hasselnötskrämen.
- Tillsätt därefter 4 msk choklad och hasselnötskräm i äggsmeten och vispa till en jämn smet. Vänd ner grädden. Fodra en avlång brödform med plastfolie eller bakplåtspapper. Häll i hälften av smeten i formen och rippla över hälften av choklad och hasselnötskrämen och strö över de hackade nötterna. Häll sedan på resten av glass-smeten och ringla över resterande choklad och hasselnötskräm. Toppa med hasselnötterna. Ställ in formen i frysen i minst 5-6 timmar. Servera gärna med lite färska bär/frukt.
3.2.2885