Vi lagar allt som oftast mat där det naturligt inte ingår mjölkprodukter men vid de tillfällen då vi gör grytor osv som blir godare med ”gräddig” konsistens så använder jag mig allt oftare av kokosgrädde eller kokosmjölk. Det varierar från märke till märke hur mycket kokossmak det är på kokosmjölken/grädden.
Fettet i kokosmjölk sägs även sänka kolesterolet (det onda kolesterolet LDL) vilket är ytterligare en bra anledning att välja kokosmjölk vid de tillfällen du vill ha ”grädde” i maten.
När vi ändå är inne på att prata eller snudda vid ämnet fett och kolesterol så skulle vi vilja tipsa er om en enkel sak, skär bort syligt fett från kött och häll bort stekskyn om du steker köttet i en stekpanna så slipper du dessa onödiga transfetter. Det optimala vid matlagning är att koka eller ugnsbaka.
Önskar er alla en härlig helg och för er som prenumererar på vår veckomeny så kommer vi med en liten överraskning i form av andra recept!
/SandT