Italiensk citronpaj
Cuisine: 200
Serves: 8 – 10
En fräsch och söt dessert. Passar bra att servera med en liten skopa havreglass eller fruktsallad.
Ingredients
- 0.5 dl rårörsocker
- 3 dl fullkornsrismjöl
- 125 gram kokosolja
- Fyllning:
- 3 st ägg
- 2 dl rårörsocker
- 0.5 dl mandelmjöl
- rivet skal av en citron
- saft från en pressad citron
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa alla ingredienserna till degen. Smörj en pajform med kokosolja och ströa med kokosflingor, tryck ut degen och förgrädda i 12-15 minuter.
- Vispa ägg och rårörsocker till fyllningen luftigt. Blanda ner mandelmjöl, citronskal och citronsaft precis innan du skall hälla fyllningen i pajskalet. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Fyllningen ska vara lite lös i mitten, den stelnar när pajen svalnar.
3.2.1215